GRIMSTAD: På Jerniabutikken i Vågsbygd senter får Fædrelandsvennen bekreftet at den 35 år gamle siktede kvinnen var innom onsdag i forrige uke og kjøpte Fiskarkniven, som har et knivblad som er 13 centimeter langt. Politiet har allerede vært i butikken for å få bekreftet at det var her kvinnen kjøpte det som senere samme dag skulle bli et drapsvåpen. Kniven koster 129 kroner.

Kriminalteknikerne blir tirsdag ferdig med undersøkelsene av boligen hvor en 76 år gammel mann ble drept og hans ett år yngre kone ble utsatt for drapsforsøk onsdag. Datteren (35) er siktet i saken.

DRAPSKNIV: Samme type kniv som denne ble brukt som drapsvåpen i Grimstad onsdag i forrige uke. Foto: Hallgeir Oftedal

Kriminalteknikerne har brukt flere dager på å undersøke åstedet. Det er også gjort undersøkelser på kvinnens bolig på Flekkerøy i Kristiansand.

— Det har vært et omfattende arbeid på åstedet, sier overbetjent Gunnstein Kallhovd, som er leder av kriminalteknisk avsnitt ved Agder politidistrikt. Tirsdag setter de en forløpig sluttstrek av granskingen på selve drapsstedet, men mye arbeid gjenstår.

Funn undersøkes

Alle de funn og observasjoner som er gjort skal systematiseres og en mengde rapporter skal skrives. Funn av betydning skal også sendes til den rettsmedisinske avdelingen på Folkehelseinstituttet for undersøkelse. Sentralt står de blodfunn som er gjort på åstedet som skal dna-analyseres.

Erfaringsmessig gir de kriminaltekniske undersøkelsene svar på svært mange av de spørsmål politiet reiser i forbindelse med etterforskningen av hva som har skjedd på et åsted.

— Den foreløpige obduksjonsrapporten er kommet, men den vil politiet ikke uttale seg om, sier stasjonssjef Terje Gundersen ved Grimstad politistasjon. Det er grunn til å tro at den 76 år gamle mannen som ble drept, ble rammet av flere knivstikk.

Hendelsesforløpet

Det er foreløpig uklart hvordan hendelsesforløpet var i huset, da datteren kom på besøk ved 19-tiden onsdag i forrige uke. Politiet har bekreftet at det var slåsskamp i huset, og at den hardt skadede moren klarte å komme seg over i et nabohus hvor AMK, og senere politiet, ble varslet.

— Var 76-åringen allerede død da kona søkte tilflukt i nabohuset?

— Det kan vi ikke kommentere av hensyn til etterforskningen, sier stasjonssjef Gundersen.

Normalt gir de kriminaltekniske undersøkelsene svært gode indikasjoner på hendelsdesforløpet, særlig ut fra stikkskadenes art, hvor det finnes blodflekker og hvilken form blodflekkene har. I kombinasjon med forklaringen fra den siktede datteren og hennes mor, vil politiet derfor få et godt bilde av slåsskampen som endte med at far ble drept og mor livstruende skadet.

— Vi må nå få ro til å etterforske videre. De aller viktigste vitneavhør er gjennomført. Vi venter nå på å få avhørt den fornærmede kvinnen, sier stasjonssjef Gundersen.