KRISTIANSAND: — De lurte meg trill rundt. Jeg er forbanna og lei meg. Nå har vi opplevd nok, sier en oppgitt og tydelig preget butikksjef, Halldora E. Tesdal, til fvn.no.

Det var ved 10.30-tiden mandag formiddag at fire personer, som alle skal være av øst-europeisk opprinnelse, kom inn i butikken Askeland Urmaker i Markensgate.

— Først kom ett par, og latet som om de var interessert i å kjøpe varer. Mens jeg var opptatt med å hjelpe disse, kom ytterligere et par inn, sier Tesdal.

Slik fvn.no forstår det som skjedde, kjøpte ett av parene en relativt billig klokke. Samtidig forsvant det andre paret med den dyre klokka uten å betale.

— Det jeg stusset noe på underveis, var at de så på klokker som koster fra 1700 til 50.000 kroner. Det syntes jeg var merkelig, og jeg tenkte; "vet de ikke hva de koster?", sier butikksjefen.

Da handelen med det første paret var avsluttet, oppdaget butikksjefen at en Rolex-klokke til en verdi av 92.000 kroner var borte fra monteret.

Etter tre innbrudd og to ran den siste tiden, har Tesdal innført låst dør og ringeklokke for alle kunder. I formiddag var det derimot såpass stor trafikk at Tesdal, som var alene som ansatt i butikken, ikke hadde rukket å få låst døra. De fire som skal ha utført svindelen kunne dermed komme rett inn i butikken

— Uansett hadde disse kundene fått komme inn. De så skikkelige ut. Nå vet jeg snart ikke hva vi skal gjøre for å forebygge disse episodene. Kanskje vi må slutte å åpne monterne, sier Tesdal oppgitt.

Foto: Håvard BjørnevikIfølge politiet på stedet er de mistenkte ikke kjent for dem fra før. Det eksisterer derimot gode overvåkningsbilder fra episoden.