GRIMSTAD: Prisen deles ut av Fremskrittspartiets ledelse. Prisen er på 50.000 kroner, samt et fat og en diplom, og er opprettet for å minnes partiets legendariske helsepolitiker John Ingolf Alvheim..

Stine Sofies Stiftelse uttrykker på sine nettsider stor glede over å ha fått prisen for 2011. Frp-ledelsen begrunner tildelingen slik:

”Stine Sofies Stiftelse ble i sin tid opprettet for å bekjempe noe av det verste en kan tenke seg – voksnes vold og overgrep mot barn. I ett samfunn basert på rettsikkerhet har det vært for lett å fokusere på de kriminelles rettigheter i stedet for ofrene og deres pårørende. Stine Sofies Stiftelse bidrar til at samfunnet ikke lenger får lov å glemme at det bak hver overgriper finnes et offer og en familie. De skal også ha rettigheter.”

”Stiftelsen bærer sitt navn som en daglig påminnelse om ufattelige tragedier og om et arbeid som aldri må stoppe opp. De enkeltpersoner som ut fra idealistiske grunner i sin tid startet stiftelsen har i tråd med John Ingolf Alvheims ånd gjort en innsats for sine medmennesker ut over det som kan forventes. Stine Sofies Stiftelse er en verdig mottaker av John Ingolf Alvheims Ærespris for 2010.”