ARENDAL: Den 43 år gamle palestineren fikk endelig avslag på sin asylsøknad 27. mars. Knappe to uker senere, søndag 8. april, ble han pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne i 40-årene fra Arendal.

Aust-Agder tingrett har kommet frem til at det foreligger en kvalifisert fare for at 43-åringen vil begå nye, alvorlige voldshandlinger dersom han løslates. Retten mener også at det er fare for at mannen vil forlate landet og dermed unndra seg straffeforfølgelse. Retten kom derfor frem til at mannen kan holdes fengslet frem til rettssaken 14. mai.

Troverdig forklaring

Kvinnen som skal ha blitt voldtatt har ifølge retten gitt en detaljert og troverdig forklaring av hendelsen. I fengslingskjennelsen går det blant annet frem at 43-åringen skal ha lugget kvinnen i håret slik at deler av håret løsnet fra hodet. Kvinnens forklaring støttes også av legeundersøkelsen, skriver tingretten.

Når mannen møter i retten 14. mai må han svare for ytterligere to straffbare forhold. I november i fjor skal han ha slått et ølglass i ansiktet til en annen mann på et utested i Arendal. I tillegg skal 43-åringen ha utført arbeid for et firma i Arendal uten å ha arbeidstillatelse.

Risikerer tre års fengsel

Da mannen fikk avslag på asylsøknaden 27. mars fikk han én måneds frist til å forlate landet frivillig. Kort tid senere ble han altså pågrepet for og siktet for voldtekt.

Forholdet han er siktet for har en minstestraff på tre års ubetinget fengsel. Dersom han blir kjent skyldig må dermed 43-åringen belage seg på å måtte sone en lengre fengselsstraff i Norge, før han deretter blir utvist.