Det har vært høsten da hun flyttet hjemmefra, begynte å studere til sykepleier og fikk plass i kommunestyret. På mange måter en veldig fin høst. Så er det alle minnene fra Utøya.

— Jeg føler jeg har vært i en emosjonell berg- og dalbane, sier Jannike.

Sammen med de andre AUF-erne fra Kristiansand har hun gått i terapi.

— Vi har møttes for å snakke om opplevelser og følelser. Vi har ledd litt og grått sammen. Begge deler har vært veldig fint, sier Jannike.

Jannike har blitt intervjuet en del i mediene denne høsten. Hun har snakket om konklusjonen til de sakkyndige og om flukten bort fra Utøya sammen med ledelsen i AUF.

— På en måte skulle jeg ønske jeg ikke hadde vært i mediene. Samtidig er jeg takknemlig for å få lov til å ytre meg. Det er godt å få sin stemme ut i det offentlige rom, også fordi den ikke alltid samstemmer med alle andres, sier hun.

Gjerningsmannen passerte henne på Utøya på vei fra ferga. Hun var så nærme. Å se ham igjen i rettssaken kan være bra, tror Jannike.

— Flere biter kan falle på plass, slik at helhetsinntrykket blir mer komplett. Men det er ikke slik at jeg går i fakkeltog hvis jeg eventuelt ikke får se ham, sier Jannike.

Livet etter Utøya

22. juli 2011 var AUF-erne fra Sørlandet på Utøya. Hvordan har tiden etter vært for dem? Hva tenker de om det nye året?