FLEKKEFJORD: Nyttårsfeiringen for flekkefjæringene blir hemmet av at kjemikalietankeren «Frigg» ligger til kai ved Eschebrygga. Brannvesenet forbyr nå all oppskyting av fyrverkeri fra brygga, ifølge Avisen Agder.

— Siden skipet ligger til kai, er det ikke lov med fyrverkeri på Eschebrygga. I selve bykjernen er det ingen andre steder det er lov å skyte opp raketter fra. Dermed må folk utforbi byen for å skyte opp, sier branninspektør Kjetil Presterud i Flekkefjord brannvesen til fvn.no.

Motorstopp

Det 85 meter lange tankskipet fikk natt til fredag motorstopp i full storm og seks meter høye bølger utenfor Lista. Med hjelp fra redningsskøyta «Peter Henry von Koss» og en slepebåt fra Farsund, kom kjemikalietankeren seg til kai i Flekkefjord.

Der blir den trolig liggende til over helga.

— Turboen er ødelagt, så skipet blir liggende til de får fikset den. Vi har ikke andre ISPS-havner i Flekkefjord, så båten må ligge ved Eschebrygga. Området er avsperret, sier havneinspektør Petter Tagholdt.

Han opplyser at det ikke er noe brannfarlig last om bord i skipet, som var på vei til Grenå i Danmark.

— Den har bare litt rapsolje om bord, men det går ikke an å skyte opp fyrverkeri så lenge den ligger ved brygga, sier Tagholdt.

Populær brygge

Ifølge ordfører Jan Sigbjørnsen i Flekkefjord har Eschebrygga tidligere vært flittig brukt til å skyte opp fyrverkeri.

— Det har vært et populært sted nyttårsaften. Fra selve bykjernen har brygga vært det eneste stedet hvor fyrverkeri har vært tillatt, sier han.

Branninspektør Kjetil Presterud understreker at det i tettbebyggelsen utenfor sentrum kun er lov å skyte opp fyrverkeri dersom det skjer ut over sjø eller vann, samt ut over frossen mark.

— Dessuten spiller vinden inn. Folk må se an vindforholdene, sier Presterud.