KRISTIANSAND: Vågsbygdmannen er vitne i den pågående Mongolssaken. Da mannen kom i retten ga han uttrykk for at han gjerne skulle hatt våpen med seg og skutt de to tiltalte. Denne mannen ble selv ifølge hans anmeldelse angrepet av tre personer i Mongolsklær i sin bolig i Vågsbygd for en drøy uke siden, og truet til å avstå fra å vitne i saken mot de to tiltalte i Mongolssaken som går i Kristiansand tingrett denne uka. Mannen møtte fram i retten og gav forklaring.

I varetekt

Europapresident Michael Willumsen er varetektsfengslet i Kristiansand og siktet for motarbeidelse av rettsvesenet fordi politiet mener han har truet mannen fra Vågsbygd til ikke å møte fram i retten for å vitne sammen med to andre.Det var politibetjent Sverre Birkeland ved Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt som "lettet på sløret" da han ga forklaring i tingretten torsdag formiddag.

— Mannen fra Vågsbygd har forklart han ble oppsøkt av tre personer i Mongolstøy. De prøvde å få han til å avstå fra å møte i tingretten som vitne under denne saken. Vågsbygdmannen ble truet og slått, fortalte Birkeland. Mongolspresidenten har kategorisk avvist at han er innblandet i saken.

Påvirker vitner

Politibetjente Birkeland så en åpenbar sammenheng mellom det som skjedde i Vågsbygd og rettssaken som pågår denne uka. - Det er tradisjoner at når noen i Mongols blir utsatt for straffeforfølging så gjøres det forsøk på å påvirke vitner. Derfor er mange som blir fornærmet i saker hvor folk fra motorsykkelklubber er innblandet redd for å anmelde. De får reaksjoner i etterkant og de blir redde, fortalte Birkeland.

Mannen, som skal ha blitt angrepet av Mongolspresidenten, var vitne til at en av de tiltalte i straffesaken i retten skal ha truet en mann, slått ham og ranet ham for 700 kroner.