KRISTIANSAND: – Vi tenker at den kan være tatt av noen, kanskje til og med i beste mening – som en slags misforstått omsorg, sier Per-Ragnar Holter-Andersen til Fædrelandsvennen søndag kveld.

Han er kontaktperson for hundeeieren, en eldre mann med skrantende helse, som bor i Kvadraturen. Og som har fått et uendelig nært forhold til sin halvannet år gamle firbeint bestevenn.

Nå er mannen svært preget av tapet av Tim.

Per-Ragnar Holter-Andersen er kontaktperson for hundeeieren. Foto: Privat

– Det er så rart

– Han har det aldeles forferdelig. Han har uendelig omsorg for lille Tim og bruker mye tid på ham. Så dette har rystet ham ganske kraftig, forteller Per-Ragnar Holter-Andersen om den bekymrede hundeeieren, som er en bekjent av ham.

Det er gått fire dager siden mannen tok Tim ut på luftetur, sammen med en venn som hadde med seg sykkel.

Tim var festet i bånd til sykkelstyret, men plutselig var den som sunket i jorda. Den ble sist sett nær krysset Kirkegata og Skippergata.

– Vi synes det er så rart. Hunden har to kvartaler hjem, og vi vet at Tim synes det er aldeles strålende å være hjemme. Vi kan ikke se noen grunn til at han skulle springe til skogs eller lignende, sier Per-Ragnar Holter-Andersen.

Mandag blir det nytt søk etter Tim i sentrum. Foto: Privat

Håper på kalde føtter

Det er derfor de lurer på om noen har tatt Tim inn til seg og gitt den mat og omsorg. Nå håper de den vesle chihuahuaen kan komme hjem til sin rettmessige eier.

– Vi håper at det å lage oppstuss om forsvinningen kan være nok til at noen får kalde føtter og slipper Tim løs igjen, sier Per-Ragnar Holter-Andersen.

I dagene etterpå har det vært ganske så omfattende leting, uten resultat. Mandag vil de sammen med andre frivillige fortsette søket, og nærmest foreta en dør-til-dør-aksjon i nærområdet.

Har du tips i saken? Kontakt oss på tips@fvn.no.