KRISTIANSAND: — Vi har nå skjøtet sammen de linjene som var kuttet, sier informasjonssjef Realf Ottosen i Agder Energi til fvn.no klokken 22 tirsdag kveld.

— Er strømmen nå permanent tilbake?

— Ja, det er den, sier Ottoson.

Strømbruddet var forårsaket av en seilbåt som rev med seg høyspentledningene tirsdag formiddag.

— Strømmen gikk umiddelbart klokken 13.24, da masten til seilbåten dro med seg ledningene til strekket røk, forteller informasjonssjef Realf Ottosen i Agder Energi.

— Alle linjene ble kappet og falt umiddelbart i sammenstøtet, og kablene gikk i sjøen. Den ene masta på Stokken er noe bøyd, litt som en banan, men det er såpass kraftige dimensjoner på slike master, at det ikke er noen reell fare for at den skal knekke, sier Ottosen.

— Spenningen i kabelstrekket er på 22000 volt, og enhver berøring og befatning med kabelen, vil medføre sikker død, sier han.

Boligområdene Randesund og Dvergsnes ble også mørklagt etter uhellet, da disse områdene ligger langs samme forsyningslinje som Randøya-strekket, men disse fikk gradvis tilbake strømmen i løpet av tirsdag ettermiddagen.

— Vi snakker om en ganske omfattende operasjon for å få på plass alle kablene, og i første rekke er det strøm til befolkningen som er vår hovedprioritet, derfor skjøter vi kablene midlertidig, og vil i løpet av de nærmeste dagene se på hva som må gjøres på permanent basis, sier informasjonssjefen.