Episoden i Vennesla skjedde i går kveld ved ti-tiden.

— Mannen opplyste at han var på vei til Oslo, og hadde tenkt å haike. Jeg vet ikke om han hadde tenkt å haike med toget, men han ble i hvert fall observert spaserende langs togskinnene, sier operasjonsleder ved Agder politidistrik, Arne Arnesen.

Politiet rykket ut for å sjekke saken, men gjorde vendereis når de hørte mannen ble tatt hånd om.

— Noen av de togansatte kjørte mannen ned til Kristiansand, og henviste ham til å ta toget på vanlig måte, sier Arnesen.

Ifølge Jernbaneverket er det relativt vanlig at folk går på skinnegangen.

— Landet sett under ett, er det ganske mange som beveger seg på togskinnene. Men stort sett er det snakk om folk som krysser sporet ulovlig. Vandring langs togbanen er vel mer uvanlig, opplyser informasjonsvakt i Jernbaneverket, Arvid Bårdstu.

Å oppholde seg på togskinnene er brudd på Jerbaneloven, og Jerbaneverket liker dårlig at mange ignorerer lovbestemmelsene.

— Først og fremst er det livsfarlig. For det andre så er det svært traumatiserende for togførere å oppleve at folk beveger seg i sporet, siden de ikke har noen mulighet til å få stoppet. Vi oppfordrer derfor folk til å melde fra til politiet hvis de ser lignende tilfeller, fortsetter Bårdstu.