Konkurransen ble holdt på Storhusholdningsmessen på Lillestrøm og arrangeres av Kokkenes Mesterlaug, Oslo. Bagatelle-sjefen Eyvind Hellstrøm ledet juryen, fremgår det av en pressemelding.

Det er tredje gang årets kvinnelige kokk utpekes. Hensikten er å synliggjøre kompetansen til det stadig økende antall kvinnelige kokker.

Hoveddommer Eyvind Hellstrøm mente de fem finalistene hadde gjort en fabelaktig innsats.

– Det skjer noe hvert år, og norske kokker blir stadig bedre, både i teknikk og i smakskomposisjoner. Nå ser vi også at flere og flere kvinnelige kokker rekrutteres til bransjen, og det er ingen tvil om at de beste kvinnelige kokkene i Norge i dag ligger på et høyt nivå, sier Hellstrøm.

De fem finalistene komponerte selv sine menyer, der et visst antall norske råvarer skulle inngå. Juryen la vekt på kreativitet, originalitet, utseende, og smak — der sistnevnte selvsagt veide mest.

Tina Marie Dingsøyrvik er tross sin unge alder en dreven og erfaren kokk. Hun jobber nå på det tredje året som kokk på Bagatelle, og har tidligere jobbet på Stattholdergården, begge restauranter ligger i Oslo. Hun var meget fornøyd med å bli Årets Hulda 2006. – Dette var fantastisk hyggelig! Og det kom helt overraskende på meg, sier Tina Marie Dingsøyrvik. Hun vant et reisestipend på 30.000 kroner og en fin pokal.

Menyen hennes bestod av kamchatka-krabbe i rødbetecanneloni som forrett, kveite som hovedrett, og kesammousse til dessert.