OSLO: Statistisk sentralbyrå (SSB) kan dokumentere en voldsom utvikling på bredbåndsektoren. Ved utgangen av fjorårets tredje kvartal var det 893.000 bredbåndabonnenter her i landet. Det er hele 314.000 flere enn på samme tid året før.

804.000 var private abonnenter, og her var økningen på 56 prosent fra året før. I bedriftsmarkedet var det 89.600 abonnenter, 41 prosent flere enn i 3. kvartal 2004. Oslo og Rogaland er fylkene med flest bredbåndabonnementer. Her har 48 prosent av husstandene bredbånd. Også Akershus ligger høyt, mens Hedmark og Oppland bunner statistikken, der bare 30 prosent har bredbånd.

Ved utgangen av 3. kvartal i fjor var det bare fem av landets 433 kommuner som hadde få, under ti, eller ingen bredbåndabonnementer fra kommersielle internettleverandører. Dette var kommunene Modalen i Hordaland, Nesset i Møre og Romsdal, Lurøy og Rødøy i Nordland og Kåfjord i Finnmark.

Når det er sagt – Modalen har 100 prosent bredbånddekning gjennom en spesialordning i regi av kommunen. Så da er det vel ikke så ille stilt i denne vestlandskommunen likevel.