KØBENHAVN: Det er ennå ikke klart om det dreier seg om det svært smittsomme H5N1-viruset, som eksperter frykter kan mutere og smitte fra menneske til menneske.

Funnet er ikke uventet siden fugleinfluensa allerede er påvist i både Tyskland og Sverige.

En dansk professor ber folk om ikke å få panikk. Det er ingen fare ved å kjøpe kyllinger i supermarkedet, opplyser professor i mikrobiologi Niels Høiby til dansk TV2. Tidligere er det kun påvist mildere former for fugleinfluensa i Danmark, blant annet i 2003 da en flokk ender viste seg å være smittet.

Danskene hadde onsdag formiddag ennå ikke fått vite hvor i landet den smittede fuglen ble funnet. Det danske familie— og forbruksdepartementet har innkalt til pressekonferanse klokka 12 onsdag og vil først da offentliggjøre funnstedet.

Stedet skal sperres av, og det skal opprettes en 3 kilometer bred beskyttelsessone, samt en 10 kilometer bred overvåkingssone rundt funnstedet.

Både bønder med fjærfe og jegere må rette seg etter nye forholdsregler som skal hindre smitte, mens folk som bor i området, stort sett vil kunne leve som normalt. (©NTB)