LILLESAND: — Det er selvsagt altfor lite, men det koster å drive en utrykingsbåt og verken våre kolleger i Kristiansand eller Grimstad har anledning, sier båtansvarlig i Lillesand Røde Kors, Leif Erik Fosse.

Denne helgen startet patruljeringen. Fra neste helg er det døgnkontinuerlig vakt på båten og på Røde Kors-huset i Lillesand havn. 10 båtførere deler på kjøringen. Ytterligere 15 stiller som hjelpemannskap. Allerede første helgen ble det oppdrag på Røde Kors-båten, både båtbrann og rene ambulanseoppdrag er gjennomført.

Det er 22.sesongen Lillesand Røde Kors patruljerer skjærgården mellom Grimstad og Randesund. Leif Erik Fosse har vært med fra starten.

— Det blir min form for ferie. Både ungene og kona stiller som frivillige i Røde Kors-huset mens jeg kjører båt, sier Fosse som har følgende oppfordring til båtfolket:

— Det første er at folk må lære seg det mest grunnlegende om båtkjøring og regler. Vi ser stadig flere store og dyre båter, større motorer og dårligere kunnskap. Dessuten er det enormt viktig med lanterne. Altfor mange kjører uten lys. Når vi er ute på hasteoppdrag i mørket og kjører fort, kan det oppstår farlige situasjoner når vi møter småbåter uten lanterne. Vi har ikke sjanse til å se dem. Husk lys! Oppfordrer Leif Erik Fosse og ønsker alle en strålende sommer på sjøen.