KRISTIANSAND: Mannen er også dømt for å flere forsøk på tyverier, samt narkotikaovertredelser og ulovlig besittelse av våpen.

Den lange tyverirekken 42-åringen nå er dømt for, startet 22. mars i fjor. Mannen snek seg da inn i et hus i Palle Rosenkrantz gate uten lov. Han stjal en batteridrill, en stiftepistol og et borr fra huset.

25. mars samme år forsøkte han å bryte seg inn i en Mitsubichi Carisma i Tordenskjoldsgate, uten å lykkes.

30. mars stjal han en sørlandspils og en pærecider fra Rema 1000 i Tordenskjolds gate.

12. mai forsøkte han å stjele gjenstander fra en postbil som stod parkert i Elvegata. Tyveriforsøket ble imidlertid oppdaget før mannen fikk stjålet noe. Samme dag stjal han også en lommebok, en mobiltelefon og ett par solbriller fra bakrommet til Rimi i Gyldenløvesgate. I tillegg tok han et sett nøkler som lå på en bils fordekk. Bilen stod parkert i Skansen.

14. oktober tok han en varebil og kjørte med den på veier i Troms.

17. november stjal han en halv kylling og en boks med pepperkaker fra Kiwi i Rådhusgata.

Natt til 25. november tok han seg inn i kontorer på Ternevik sykehjem ved å bruke en stjålet nøkkel. Derfra stjal han en pc, fem mobiltelefoner og diverse medisiner.

25. januar i år stjal han en mobiltelefon og en lommebok fra en avdeling på Sørlandets sykehus i Kristiansand. Samme dag tok han også en lommebok fra et pasientrom.

27. januar brøt han opp flere skuffer på akuttmottaket på Sørlandet sykehus i Kristiansand. Han stjal medisiner som blant annet inneholdt narkotika.

4. mai stjal han en bukse til 600 kroner fra Jack & Jones i Markens gate. Samme dag tok han også en genser fra Blikk Boks.

Mannen er nå dømt for disse tyveriene, samt for å ha båret en kniv i Markens gate 12. april i år. Han har også brukt og ervervet narkotika. Kristiansanderen må nå jobbe samfunnsstraff i 150 timer med en gjennomføringstid på syv måneder. Han må også betale til sammen 4750 kroner i erstatning til to fornærmede. Kniven mannen ble tatt med i Markens gate blir inndratt.

Straffen var i samsvar med aktors påstand, bortsett fra at aktor mente mannen burde sone fem måneders fengsel dersom ikke samfunnsstraffen ble gjennomført. Kristiansand tingrett mente imidlertid at mannen subsidiært må sone seks måneder i fengsel.

42-åringen er fra 1982 til 2005 domfelt 16 ganger, hovedsaklig for vinnings— og narkotikakriminalitet.