MANDAL: I fjor var det 12.000 betalende på festivalområdet. Årets tall viser 16.500 publikummere.

— I fjor hadde vi rundt 40.000 besøkende, men dette er dessverre ikke tall vi kan måle med nøyaktighet. I løpet av kvelden på fredag og lørdag, hadde festivalen 16.500 betalende mennesker. I det tallet er ikke barn og ungdommer under 16 år medberegnet, i tillegg til de som allerede var på festivalområdet fra før, sier festivalsjef Atle Homme.

Gratis

Han poengterer at folk kom gratis inn på festivalen torsdag og søndag.

— Tilbakemeldingene sier at vi hadde flere besøkende også disse dagene. Spesielt avslutningen på søndagen samlet mye folk.

Tross folkefesten, gikk ryktene om besøkende som «snek» seg inn gratis på området. Mange skal ha gått inn på området uten å feste armbåndet rundt håndleddet, slik at de kunne gi festivalbåndet videre til venner som ventet utenfor.

Armbånd

— Det er helt ukjent for meg. Når man betaler får man utdelt et personlig armbånd, som vaktene skal sjekke at blir satt på håndleddet. Når du først nevner problemstillingen, så kommer vi til å ta det opp på evalueringsmøtet. Om dette har skjedd, så kommer vi til å være nøye med dette til neste år, sier han.