Kristiansand: Bakmennene blant steinleggerne er ikke tatt, og har antakelig stukket ut av landet med store pengesummer.

— Vi har dessverre ikke kapasitet til å gå veldig bredt ut i etterforskningen, sier seksjonsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt. Fædrelandsvennen skrev i går om de britiske steinleggerne som forsøkte å rømme landet etter økt trykk fra politi, tollvesen, skattemyndighetene og presse.

Det er grunn til å tro at «bossen» selv klarte å sno seg unna politiet, mens kona kjørte bilen.

Steinleggerne innkasserer mellom 30 og 70.000 i kontanter for hver private gårdsplass de legger stein på. De har arbeidet seg gjennom Rogaland og Vest-Agder i et par måneder. I en aksjon på ettermiddagen i går før ferjeavgang, ble hele kobbelet av steinleggere stanset, og tre menn på henholdsvis 21, 27 og 36 år ble arrestert.

De blir sittende i varetekt fram til avhørene blir avsluttet i dag. Tyvegods og anleggsverktøy for et sekssifret beløp ble funnet i bilene.

Politiet har ikke klart å koble britene med tyveri av klær for mange tusen kroner i en sportsforretning på Lund mandag.

— Det er bare løpegutter, de tre vi har tatt, sier Geir Hansen. Han nøler ikke med å gi en karakteristikk av britenes virksomhet her til lands:

— En del av dette er reinspikket svindel. Publikum bør være svært tilbakeholdne med å leie dem inn.

Britene er godt organisert. På toppen sitter en «boss», som står i forbindelse med de andre bossene rundt om i landet. Per i dag skal minst åtte arbeidslag som tilhører samme nettverk befinne seg i Sør-Norge.