KRISTIANSAND: Tirsdag ettermiddag ble bilen forsøkt stoppet under en UP-kontroll på Snømyr i Vennesla. I stedet for å stoppe, bestemte den 19 år gamle sjåføren for å gi gass gjennom kontrollen, og fortsatte i stor fart i retning Skjedvann.

— Der havnet bilen i vannet. Ved siden av bilen stod fire personer, som ble pågrepet av politiet, sier politioverbetjent John-Tomas Homme ved Vennesla lensmannskontor.

Flere vitner skal ha observert bilens ville ferd, med politiet like bak. Homme avviser likevel at det var snakk om noen biljakt.

— Politiet befant seg flere hundre meter bak da de tok opp jakten. De fikk først øyekontakt med Volvoen da de så den ligge i vannet, sier Homme, som mener utforkjøringen kunne endt i en dødsulykke.

— Det er bare flaks som gjorde at det endte godt. Hadde de blitt fastklemt i bilen, kunne de ha druknet, sier han.

Ingen ble alvorlig skadet etter utforkjøringen, men alle fire ble sendt til en legesjekk.

— 19-åringen som kjørte ble etterpå satt i varetekt over natten. I avhør innrømmet han å ha kjørt bilen, og at han hadde stjålet den på Grim. Han vil nå bli siktet for bilbrukstyveri, uvettig kjøring og for å ha kjørt uten førerkort, sier Homme.

Det ble også tatt en rutinemessig blodprøve av 19-åringen. Ifølge Homme skal verken han eller passasjerene ha vært synlig påvirket da de ble pågrepet.