KRISTIANSAND: — Jeg kommer ikke til å si noen ting om dette. Jeg har ingen kommentar, sier Barsgård til fvn.no.

Hendelsen skjedde ved 16-tiden 30. mars i år, da Barsgård satte seg i bilen og kjørte i retning Vennesla. Ifølge tiltalen var Barsgård på dette tidspunktet påvirket av både alkohol, piller og amfetamin.

Stoppet ikke

Langs Torridalsveien kjørte 35-åringen i ulovlig høy fart og sneiet borti en møtende bil tilhørende en mann fra Kristiansand. Etter det fvn.no kjenner til traff hun speilet på bilen, slik at sidevinduet til Kristiansands-mannen knuste. Mannen var alene i bilen da uhellet skjedde.

— Min mann kom fra uhellet uten skader. Men han var «shaky», opplyser kona til bilføreren til fvn.no.

Etter å ha kollidert, fortsatte Barsgård sin ferd mot Vennesla uten å stoppe for å hjelpe bilføreren. Hun ble pågrepet av politiet i Vennesla kort tid etter.

— Hun stoppet bilen noe senere. Da ble hun pågrepet og innbrakt for å avlegge utvidet blodprøve, sier politiadvokat Bodil Folkestad Gyland ved Agder politidistrikt.

— Hva viste resultatet av blodprøven?

— Jeg synes ikke det er riktig av meg å kommentere detaljer forut for hovedforhandlingen i Kristiansand tingrett, sier Folkestad Gyland.

I feil kjørefelt

Politiet fikk melding om villmannskjøringen etter at kvinnen var observert kjørende i feil kjørefelt. En annen bilfører i det møtende feltet har opplyst til politiet at han måtte legge seg så langt ut som mulig for å unngå sammenstøt. Fvn.no omtalte saken om kvelden den dagen uhellet skjedde. Da hadde et vitne opplyst til politiet at bilføreren «kjørte som en tulling».

— Jeg skjønner ikke at dere gidder å skrive noe om dette, svarer Barsgård på spørsmål om hun kan fortelle sin versjon av hendelsen.

Fvn.no har vært i kontakt med Barsgårds forsvarer Lars Christian Sunde hos advokatfirmaet Elden. Forsvareren kjenner ennå ikke til saken og har ikke snakket med sin klient. Han ønsker derfor ikke å uttale seg.

Barsgård er også tiltalt for å ha brukt amfetamin. Agder politidistrikt har nedlagt påstand om erstatning til Kristiansands-mannen, samt at Barsgård mister førerkortet.

— Tap av førerretten er en naturlig konsekvens hvis hun blir dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand, sier Folkestad Gyland.