OSLO: — Dette er den størst utmerkelsen jeg har fått, sa Ansgar Gabrielsen til årsmøtet i Rådet for psykisk helse.

I en pressemelding fra den humanitære organisasjonen, går det fram at Gabrielsen fikk sjokk da han begynte som helse- og omsorgsminister.

— Det var et sjokk å oppdage at, i de første seks årene av Opptrappingsplanen for psykisk helse, hadde veksten vært langt større i somatisk helsearbeid, enn innen det psykiske helsetilbudet. Nå kan jeg jobbe videre for en kraftig bedring i tilbudet til psykisk syke, og for å skape et samfunn hvor psykiske problemer ikke lenger er omgitt av skam og tabuer, sier Gabrielsen.

Ansgar Gabrielsen var statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet fra 2004-2005. Før det var han statsråd i Nærings- og handelsdepartementet. Gabrielsen satt på Stortinget for Høyre i Vest-Agder fra 1993-2005. Siden 2006 har han drevet sitt eget konsulentselskap.

Nå gleder han seg til å ta fått på arbeidet.

— Å bli spurt om å bli styreleder i Rådet for psykisk helse, har gjort meg rørt. Det oppleves som en stor utmerkelse, og en anerkjennelse av mitt engasjement for psykisk helse i politikken. For en tidligere helse- og omsorgsminister, er det sterkt å bli spurt om å bli styreleder i en av de viktigste organisasjonene på psykisk helse-feltet, sier Gabrielsen.

Og organisasjonsledelsen er fornøyd.

— Ansgar Gabrielsen er virkelig rett mann til å være styreleder i Rådet for psykisk helse. Hans kombinasjon av politisk erfaring og personlig engasjement, blir en styrke for organisasjonen som står overfor store utfordringer når det gjelder å skape et bedre liv for mennesker som sliter psykisk. Vi er også glade for at Gabrielsen uttrykker en slik stolthet og glede over å ha fått dette vervet, sier assisterende generalsekretær Ragnhild Heggen.