KRISTIANSAND: Det går fram av dommen fra Kristiansand tingrett. Bare tre uker etter den totalt umotiverte ugjerningen er en 34 år gammel mann fra Litauen dømt til 60 dagers fengsel. Han påstod i retten at han var uskyldig, men tingretten fant ingen som helst grunn til å stole på ham.

Kvinnen var på tur i lysløypa med sitt ni måneder gamle barn i barnevogna. Der møtte hun litaueren, som først smilte og hilste, deretter sa han noe til henne som hun ikke forstod. Så ut av det blå sparket han henne i ansiktet så hun falt om på bakken, og barnevogna veltet.

Mens hun lå nede sparket litaueren henne to ganger i ansiktet så hun skrek av redsel. Da stakk 34-åringen.

Kvinnen ringte sin mann, som kom og hentet henne — og de dro like til Randesund politistasjon for å anmelde forholdet. Der oppgav hun et signalement av gjerningsmannen, og politiet rykket ut til lysløypa. Der fant de 34-åringen som passet til beskrivelsen kvinnen hadde gitt.

I tillegg identifiserte hun ham med fotokonfrontasjon.

Likevel nektet domfelte å ha gjort noe. Han forklarte for retten at han hadde avsluttet sitt arbeidsforhold i Kristiansand, men ikke hadde råd til flybillett hjem til Litauen. Derfor var han bare på en tur i lysløypa.

Retten mener forbrytelsen er begått under særdeles skjerpende omstendigheter, at det var et "rått og brutalt overfall" som bar preg av mishandling som var totalt uprovosert.

I retten forklarte kvinnen at hun var redd mannen skulle drepe henne, og at hun var redd han skulle gjøre noe mot barnet. I tiden etter overfallet har hun hatt mareritt, er blitt skeptisk overfor andre menn og ikke lenger tør gå tur i skogen.

Derfor idømmes Litaueren en oppreisningserstatning på 20.000 kroner, pluss erstatning for dokumenterte utgifter på vel 1000 kroner. Han har sittet i varetekt i 16 dager, og dette kommer til fratrekk i dommen på 60 dagers fengsel.

Han er tidligere dømt til seks års fengsel i Litauen for en voldtekt for 15 år siden.

— Vi satser på en pådømmelse i løpet av den to uker lange fengslingstiden, deretter er det rett på soning og utvisning. Han slipper nok aldri ut igjen på norsk jord, sa stasjonssjef Odd Nordmo ved Randesund politistasjon til Fædrelandsvennen før rettssaken.