GRIMSTAD: – Kvinnen gikk i sammen med en mann, og kom av en eller annen grunn ut i veibanen. Hun ble påkjørt av en BMW som holdt rundt 80 kilometer i timen, sier Ove Austenaa, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Den 18 år gamle kvinnen ble slengt flere meter gjennom luften før hun landet i grøfta. Ulykken skjedde på Rv. 420 ved Moy Moner øst for Grimstad like før klokken 02. natt til søndag.

– Kvinnen ble truffet av fronten på bilen. Vi fryktet en stund det verste, forklarer Austenaa.

Kvinnen ble kjørt i ambulanse til Arendal sykehus.

Bilføreren kjørte vestover mot Grimstad da ulykken skjedde. Det ble tatt rutinemessig blodprøve av den 18 år gamle bilføreren.

– Vi vet ikke hvem som har skyld i ulykken, og hvorfor kvinnen kom ut i veibanen. Det avhenger av viteforklaringer som vi ennå ikke har fått gjennomført, sier Austenaa.

Den 18 år gamle bilføreren ble avhørt av politiet i natt, men Austenå visste søndag morgen ikke hva bilføreren hadde forklart. Kvinnen gikk langs veien med sin kjæreste, og både hun, kjæresten, og bilføreren er alle fra Grimstad-området.

Arendal sykehus opplyste i går formiddag at kvinnens tilstand var stabil, men at hun var alvorlig skadet. Kvinnen er innlagt på kirurgisk avdeling og var i går under behandling.

Bilens frontrute ble knust i sammenstøtet, og politiet tauet inn bilen for å gjennomføre tekniske undersøkelser.