KRISTIANSAND: — Det er ikke noe greit å bli drapstrua, sier den 31 år gamle kristiansanderen som i dag tidlig overrasket ubudne gjester i sjøbua han disponerer på Søm.

Kystfiskeren var på vei ut på torskefiske og stusset da det lyste i sjøbua hans på Søm i morgentimene ved 0630-tida. Det viste seg at han hadde ubudne gjester

— Jeg tenkte at jeg kunne ha glemt å skru av lyset fra kvelden før, men ble raskt oppmerskom på skygger og lyder inne fra sjøbua, sier fiskeren (31) til fvn.no.

I tillegg var låsen til døra borte. Fiskeren tok i døra og fikk øye på en diger, røslig skikkelse som romsterte rundt der inne.

— Han hadde en stor regnfrakk over seg, så det var vanskelig å se ham klart. Han ble i tillegg aggressiv da han skjønte han var tatt på fersken, og begynte å rope til meg.

"Skal drepe deg!"

— Jeg forsøkte å blokkere døra med en trebjelke, så han ikke skulle komme seg ut. Men da skjønte han hva som var på ferde. "Hvis du prøver på noe kødd, skal jeg drepe deg, " ropte han til meg. Det lå jo kniver og annet inne i bua, så jeg følte meg ikke trygg.

31-åringen trakk seg deretter tilbake og ringte til politiet.

— Vi fikk melding fra mannen klokken 0656, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

Politiet sendte deretter ut en patrulje, men da de ankom stedet, var tyven vekk. En time senere hadde patruljen pågrepet en 39 år gammel mann som nå er mistenkt for innbrudd.

— Det er grunn til å tro at han ikke var alene. De har nok vært et par stykker, sier Lauvnes.

Politiet fortsetter å etterforske saken.

Vaskemiddel og sigaresker Fiskeren disponerer sjøbua, og bruker den utelukkende i forbindelse med fiske.

— Tyven hadde endevendt hele sjøbua, men jeg har egentlig ikke noe av verdi der inne. Han hadde begynt å pakke med seg ting, blant annet en avfettingskanne til vaskemiddel, ryggsekker og noen tomme sigaresker.

— Han hadde dratt ut en hel masse, det var ikke godt å vite hva han hadde planer om å ta med seg og ikke.

— Hvordan opplevde du hele situasjonen?

— Jeg følte meg jo trua. Når du kommer aleine på ei brygge sånn på morran og møter sånne uttalelser, blir man jo ikke så høy i hatten.

Likevel dro 31-åringen ut på fiske før politiet hadde pågrepet innbruddsstyven, og da fvn.no ringte ham, var han ute i Kvåsefjorden.

— Nå har det gått litt tid, og det begynner å gå opp for meg hva som skjedde. Det er ikke noe greit å få drapstrusler, sier fiskeren, som anmelder innbruddet og truslene til politiet.

Men først skal han dra litt torsk opp av havet.