LYNGDAL: — Vi har ikke tallene klare, men alt tyder på at det er gjort skader for titalls millioner kroner, sier gårdeier Alan Narvestad. Han har en tung dag i dag. Blant annet må han avgjøre om bygget er så skadet at alt må rives og bygges opp på nytt, eller om det er nok å bare utbedre deler av bygget.

Til sammen 25 mennesker står uten jobb etter brannen. I restauranten Spiseriet har daglig leder Svein Egil Udland i dag permittert 11 mennesker som jobbet til sammen fire årsverk. To frisører og hudpleiere kan heller ikke jobbe, og det samme gjelder de ansatte i kolonialforretningen. Rørleggerforretningen får hjelp rett over gaten, og vil kunne fortsette virksomheten omtrent som normalt.

— Hele restauranten må bygges opp på nytt, selv om det stort sett er røyk og vannskader, sier Udland til fvn.no. Bare han alene taper rundt halvannen million kroner, inklusive omsetningstap. Dette vil imidlertid avhenge av hvor lenge det tar før han kan åpne igjen.

I dag røyk det fortsatt i ruinene, og brannvesenet holdt på med etterslokking.

Politiadvokat Einar Hald i Agder politidistrikt sier de to mennene som har tilstått ildspåsettelsen, vil bli fremstilt med begjæring om varetektsfengsling tirsdag i Kristiansand.

— Siktelsen mot de to vil være klar før fengslingsmøtet, sier Hald til fvn.no.