KRISTIANSAND: — Huff, nei. Er det sant? Dette skuffer meg. Det ble jo lovet at arbeidet med miljøbiler skulle ha høyeste prioritet fremover, sier en meget irritert ordfører Jan Oddvar Skisland

I vår vedtok bystyret at Kristiansand kommune skulle forsøke å gjøre bilparken miljøvennlig.

Like etter gikk innkjøpstjenesten inn avtale om flere hundre bensinbiler til Kristiansand kommune og nabokommunene.

Rabalder

I slutten av august ble det et voldsomt rabalder da de første 51 bensinbilene kom.

Fædrelandsvennen avslørte at politikernes ordrer var brutt - og på rådhuset ble det intens møtevirksomhet. Flere politikere var i harnisk over at administrasjonen ignorerte politiske vedtak.

Rådmann Tor Sommerseth lovet at arbeidet med et nytt anbud for miljøbiler skulle få topp prioritet - og han beklaget at politikernes ønsker ikke var godt nok formidlet til de som kjøper inn biler.

20 til på bensin

Nå kan Fædrelandsvennen vise bilder av ti nye bensinbiler. De er del av en leveranse på 20 nye Suzukier som kom til Kristiansand i forrige uke - og som Kristiansand kommune har kjøpt.

Disse kommer i tillegg til de 51 bensinbilene som kom i august.

Thom K. Lindal i innkjøpstjenesten avviser at han på nytt ignorerer politikerne og klimautfordringene:

— Jeg ble syk i tre uker. Derfor har vi ikke fått ut noe nytt miljøbilanbud ennå. Dessuten er det frister på 45 dager for anbud i EØS. Da 20 leasingkontrakter gikk ut, var vi derfor nødt til å anskaffe vanlige biler enda en gang, forteller Lindal.

Han lover at miljøbilanbudet snart kan sendes ut. Fra desember kan kommunen begynne å kjøpe inn miljøbiler, tror han.

- Holder ikke

  • Det er da 6000 ansatte i kommunen. At en er syk, bør ikke ha noe å si når politikerne, og deretter rådmannen, sier at vi skal ha miljøbiler fort som råd. Dette holder ikke. At anbudet ikke er sendt ut ennå, er meget kritikkverdig, sier Skisland, som vil ta opp saken internt i dag.

Rådmann Tor Sommerseth sier at han ikke er kjent med den nye utviklingen i saken.

— Vi må få ut miljøanbudet så fort som mulig, men det har vært klart hele tiden at vi nok måtte ha noen vanlige biler til, mens vi ventet på at alt ble klart rundt miljøbilene, sier han.