KRISTIANSAND: Ikledt militærutstyr, patronbelte og kniv forsøkte den ruspåvirkede mannen (25) å kapre denne bilen. Så langt kom han ikke.

Bjørg Henriksen satt i stua og så på tv, mens sønnen Finn-Roberth Henriksen (43) lå og halvsov, da han hørte noen merkelige lyder. Han kikket ut av vinduet og fikk øye på en skikkelse inne i bilen.

— Jeg hoppet ut av senga i bare undertøyet og sprang bort til bilen. Tyven stivnet helt, så jeg tok tak i bukselinningen og nakken hans, og dro ham inn i huset, forteller Henriksen.

Stjålne magasiner

— Jeg fikk nærmest sjokk. Jeg løp opp i stua og ringte politiet, sier moren.

— Tyven hadde på seg militærutstyr. Han har nok spilt litt for mye tv-spill. Da politiet kom sa de «du ser jo ut som en kriger», sier sønnen.

Tyven skal ha gått løs på taket og setene i bilen med kniv. Bilstereoen fikk seg en trøkk, og tenningslåsen ble ødelagt. I baksetet lå det magasiner til AG3 maskingevær, overlevelsesproviant og en golfkølle.

— Han virket veldig desorientert og var klart ruset. Han sa «jeg skal bare ned til en kamerat» da jeg presset ham ned på gulvet i gangen vår. Han var fullstendig på bærtur, sier Finn-Roberth Henriksen.

— Jeg synes synd på ham. Han er ung og kjekk og har hele livet foran seg. Det sa jeg også til ham. Da begynte han nesten å gråte.

  • Vi har akkurat hatt bilen inne til reparasjon etter en frontkollisjon. Så dette var veldig surt, sier Bjørg Henriksen.

I varetekt

— Mannen er satt i varetekt. Han ble pågrepet med fullt militærutstyr og AG3 magasin, sier operasjonsleder i politiet, Bård Austad til Fædrelandsvennen.

Saken kan ha sammenheng med innbrudd i en bil tidligere på dagen. Der ble to personer tatt, mens en tredjemann, som kan vise seg å være gjerningsmannen, unnslapp.