KRISTIANSAND/OSLO: — I hele dag og på morgenavgangene lørdag er det dessverre fullt, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til fvn.no.

Lørdag ettermiddag og søndag kan det imidlertid være en sjanse for å kapre billetter. Mandag, tirsdag og onsdag i påsken er det også muligheter for å få plass på toget.

I tillegg vil enkelte avganger kjøre med et ekstra togsett hektet på.

— I utgangspunktet er disse ekstravognene ikke åpne for publikum, men ved behov vil vi ta disse vognene i bruk. Vår oppfordring til publikum er: Har du et reisebehov, ta kontakt med oss, så ordner vi saken, sier Lundeby.

Utfartshelg

— Det er jo tradisjonelt veldig stor utfart nå, og i tillegg kommer denne situasjonen som flystreiken har skapt.

Busselskaper blir av onde tunger beskyldt for streikebryteri fordi de setter opp ekstra busser i forbindelse med streiken.

- Er det streikebryteri å sette opp ekstratog for å imøtekommende passasjerstrømmen?

— Nå er vi i en situasjon der vi har satt opp alt ekstramateriell i forbindelse med påsken, så totalt har vi ekstra vognsett i sving med 17.000 ekstra seter. Det vi gjør nå, ville vi gjort ethvert år, så vi har ikke tatt stilling i konflikten.

- Må besinne seg

Informasjonssjefen synes det er utrolig synd at streiken rammer vanlige reisende. Han mener SAS-ledelsen må besinne seg og finne fornuftige løsninger i samarbeid med de kabinansatte.

  • Vi har stor sympati for folk som ikke kommer frem, og øler med de som er satt i en vanskelig situasjon nå, sier Lundeby.