Både NSB, flyselskapet Norwegian og Nor-Way busselskap hadde voldsom pågang torsdag fra folk som ville vite om det var mulig å få plass. Sentralbordene var sprengt og nettsidene har aldri før hatt så mange besøkende.

Verken NSB eller Norwegian øker kapasiteten i forhold til det som var planlagt før det ble klart at streiken ville komme. Nor-Way setter opp ekstrabusser hvis den oppsatte bussen blir full, men det er en ordning selskapet har hatt siden 1988. Fullt hos NSB

NSB melder om fulle tog fredag mens det torsdag fortsatt var noen ledige plasser på fjerntogene lørdag. Fra søndag er det plasser å få, mens det er nesten fulle tog første og andre påskedag når folk skal hjem fra ferie.

– Pågangen var voldsom torsdag. Det var nesten en times ventetid for dem som prøvde å komme gjennom på telefon. På nettsidene hadde vi rundt 800 besøk samtidig av folk som ville bestille billett, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til NTB.

Trangt hos Norwegian

Det er fortsatt muligheter til billett hos flyselskapet Norwegian, men det er trangt om plassen.

Informasjonssjef Anne Grete Ellingsen sier til NTB at selskapet ikke vil prøve å få tak i ekstrafly på grunn av streiken i det konkurrerende flyselskapet.

Hun sier at det er få billetter fredag og lørdag, men bedre muligheter fra søndag.

– Det beste rådet vi kan gi, er at folk sjekker lavpriskalenderen vår. Den gir et godt bilde av hva som finnes av ledige plasser, sier Ellingsen.

Plass på bussen

På fjernbussene er man imidlertid sikret plass. Blir en buss full, blir det satt opp ekstrabusser etter behov. Dette er en ordning Nor-Way har praktisert siden 1988. – Pågangen torsdag var formidabel. Vi måtte sette inn tre ekstra servere for å klare internetttrafikken, og sentralbordet sto ikke stille et sekund, sier administrerende direktør i Nor-Way, Bjørn Østby, til NTB.

Ut fra Oslo ble det satt opp rundt 25 ekstrabusser. De fleste gikk til Møre-byene, men det var også stor trafikk til de andre store byene.

– Alle bussene gikk når de skulle, skryter Østby.