KVINESDAL: — De militære har begynt å drepe våre landsmenn. Det er veldig vondt å vite. Jeg håper norske myndigheter vil være med og legge press på Kina og Russland, som er de eneste landene som militærjuntaen i Burma vil høre på, sier Peter Ngaidam.

Tankene i hjemlandet

37-åringen fra Burma har sammen med sin kone og tre barn bodd i Kvinesdal i snart fire år. Han forteller at han de siste dagene ikke har klart å konsentrere seg når han har vært på jobb. Tankene har hele tiden vært i hjemlandet, der hans landsmenn demonstrerer for fred og demokrati.

Peter Ngaidam sier det varmer å se at mellom 200 og 300 kvindøler i går kveld spontant stilte opp for å gå i fakkeltog gjennom Liknes sentrum. Selv holdt han en appell og deltok sammen med noen av sine landsmenn med en sang fra hjemlandet. I sin appell sa familiefaren at han og andre som har flyktet til Norge står klare til å dra tilbake til Burma om det blir nødvendig, for å hjelpe til under frihetskampen.

Initiativet til gårsdagens fakkeltog kom fra Raymond Olsen, som er inspektør på Liknes skole, der flere flyktningebarn fra Burma er elever.

Tar avstand

Ordfører Odd Omland mener det er viktig at kvindøler og nordmenn ellers viser solidaritet og står sammen og tar avstand fra slike regimer som det Burma har. I sin appell sa ordføreren også at Kvinesdal hadde vært fattigere uten de nye innbyggerne fra Burma.

Peter Ngaidam minnet også om den verdensomspennende sms-aksjonen som oppfordrer folk til å kle seg en rød skjorte i dag, for å vise sin støtte til frihetskampen i Burma.