KRISTIANSAND: Den betingete delen av fengselsdommen gjør at de to reelt blir dømt til en fengselsstraff på halvannet år.

Retten har funnet det formildende at de to har tilstått forholdet, men presiserer at handlingen klart kan karakteriseres som ran, da de truet den ansatte på Texaco-stasjonen på en måte som var svært skremmende.

I dommen kommer det frem at de to ikke hadde med seg våpen da ranet ble begått 2. februar i år, men at de var iført finlandshetter. Den ansatte på Texaco-stasjonen ble svært skremt av hendelsen og ifølge hennes vitneforklaring følte hun frykt for sitt eget liv da de to ransmennene kom inn og ropte at hun måtte "pelle seg inn og finne frem kontanter og kontantkort fra kassa".

24— og 30-åringen kom av gårde med et ransutbytte på mellom 25.000 og 26.000 kroner, i form av penger og kontantkort. De er i tillegg til fengselsdommen nå dømt til å betale 28.000 kroner i erstatning til Hydro Texaco Rosseland.

I domsdokumentene kommer det også frem at 30-åringen, som ble pågrepet i Farsund på dagtid 2. februar, motsatte seg pågripelsen ved å prøve å stikke av i en bil. Han krasjet flere ganger med patruljebilen fra politiet, før han gikk ut av bilen og trakk en kniv som han pekte mot den ene politibetjenten.

30-åringen er tidligere straffedømt 11 ganger, for vold, vinningskriminalitet og narkotikaforbrytelser.

24-åringen er tidligere straffedømt 5 ganger for liknende typer forbrytelser.