KRISTIANSAND: Etter forgjeves å ha forsøkt å få Agder Teater til å forklare hvordan det kunne ha seg at politiet hadde rett til å bestille billetter, gikk altså ledelsen i symfoniorkesteret til justisdepartementet.

"Politi har i henhold til offentlige vedtekter rett til å rekvirere 2 billetter til hver forestilling" står det blant annet i utleiebetingelsene for teateret.

— Saken havnet til slutt i departementet, da vi følte vi trengte noen svar, sier markedssjef i Kristiansand Symfoniorkester, Anders Frode Marum, til fvn.no.

"Det er bare sånn det er," var ikke et tilfredsstillende svar.

Svarene som kom tilbake, blant annet fra politimesteren i Kristiansand, inneholdt oppklarende opplysninger. Med hjemmel i vedtekter vedtatt i " lov om offentlige forestillinger" fra 1875, hadde politiet altså rett til å rekvirere plassene, selv om det neppe var underholdning som var formålet for politiets tilstedeværelse i 1875. "Vår intensjon var ikke å få slutt på ordningen, bare en forklaring på hvorfor det forholdt seg slik", skriver Symfoniorkesterets administrasjon i et brev til Justis- og politidepartementet 18. mai i år.

Men loven fra 1875 er altså avskaffet. Det er vel også bråk og slåsskamper i teatersalen.