LUFTIG JOBB: Resten av fjellsikringen pågår nå i Ravnedalen. Løse steiner fjernes av klatrekyndig personell. Ulvar Arnkværn bidro til trygghet langs svermestien i Ravnedalen i vår. ARKIVBILDE Foto: Tore-André Baardsen

KRISTIANSAND: — Det er litt væravhengig, men går det som vi håper er vi i alle fall ferdig innen jul. Kanskje før det også, sier teknisk rådgiver Tore Diesen i parkvesenet til fvn.no.

For tre årsiden undersøkte geologer fjellsidene i Ravnedalen. Resultatet av undersøkelsen viste at flere fjellpartier var løse og måtte umiddelbart rassikres. Dermed igangsatte kommunen arbeidet med å sikre fjellmassene. Prislappen viste 1,2 millioner og prosjektet er nå fullfinansiert.

— Flere av steinene finner man opptil 100 meter over bakken. Det er store steiner, så kommer de først ned så er det ordentlig farlig, sier Diesen.

I fjor startet arbeidet med å sikre fjellsidene. Arbeidet var ment å skulle avsluttes i vår. Men langtrukken vinter gjorde arbeidet vanskelig. Samtidig ble arbeidet startet så sent at det kom i konflikt med diverse arrangement i området.