SØGNE: — Steder hvor det finnes lett tilgjengelige verdisaker er spesielt utsatt. Mange oppbevarer verdigjenstander i hytta gjennom hele sommeren, selv om det ikke alltid er folk der. Slike hytter er svært attraktive og enkle bytter for tyvene, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Langenes, Åros og Høllen

Antall tyverier og politisaker øker drastisk i ferieområdene i Søgne om sommeren. Ved Langenes ble det i juni og juli i fjor registrert til sammen 46 saker av politiet.

— Snittet ellers i året ligger på 5-12 saker i måneden, sier Pedersen.

— Åros og Høllen ligger også høyt på statistikken om sommeren, legger lensmannen til.

Nå oppsøker politiet hytte- og båteiere aktivt for å advare mot sommertyvene. Samtlige hytteeiere har fått brev i posten, og rundt om i hele kommunen er det hengt opp plakater som advarer mot tyverier.

— Nå gjenstår det bare at folk gjør våre råd om til handling, sier lensmannen.

Politiet endrer på rutinene, for å prøve å demme opp om tyveribølgen om sommeren.

— Bemanningen på politistasjonen er den samme som før, men vi prøver å patruljere oftere i de områdene hvor økningen er størst, forklarer han.

Lite blir oppklart

Svært få av tyveriene blir oppklart, men politiet har en oppfatning av hvem som står bak.

— Noe er organisert kriminalitet fra de baltiske statene, mens brorparten er nok lokale kriminelle knyttet til Agder-området. Tyver som er veldig godt kjent i området, sier Pedersen.

Han oppfordrer ferierende til å ta nødvendige forholdsregler.