ARENDAL: — Høydepunktene har stått i kø, og det er imponerende å se at så mange mennesker holdt ut i dette regnværet, sa dronning Sonja før hun gikk ombord i kongeskipet litt før klokka 21. Hun roste alle arrangørene som har stått bak de forskjellige arrangementene, og fortalte at da de på grunn av regnværet ikke kunne gå i land for å spise på en av øyene i Blindleia fredag formiddag, ble det piknik om bord på det danske kongeskipet i stedet.

— Og det ble meget hyggelig, sa hun smilende.

Sjarmert av blomsterpiken

12-åringen Ingeborg Misje fra Tvedestrand fikk æren av å overrekke blomster til dronningen da hun steg i land på kaia i Pollen. Og Ingeborg er ingen hvilken som helst blomsterpike. I vinter vant hun 50.000 kroner i Kvitt eller Dobbelt for barn, og temaet var intet ringere enn Europas kongehus.

Dronning Sonja var meget imponert over den unge jenta, og presenterte henne for både det svenske kongeparet, dronning Margrethe og dronning Beatrix - alle personer som 12-åringen vet mer om enn de fleste.

Langs ruten fikk også mange av de andre kongelige blomster. Mette-Marit fikk blant annet en rose av en mann som sto gapestokk. Rosen hadde han i munnen!