KVINESDAL: — Jeg vil tale om dommedag, selv om jeg ikke tror den vil komme før etter at Jesus gjenkomst har gitt jorden tusen år med fred, frihet og rettferdighet, sier Aril Edvardsen.

Under sommerstevnet vil den profilerte evangelisten fra Kvinesdal ta et oppgjør med darwinismen, som han mener står for fall.

Som et bevis på at utviklingslæren tar feil viser Aril Edvardsen til at det er funnet spor etter dinosaurusen og mennesker i samme geologiske lag, og fossiler av trær som går tvers igjennom jordlag som ifølge forskere skulle vært avsatt gjennom millioner av år.

- Jeg kommer også til å ta for meg klimatrusselen og faren for atomkrig. Selv frykter jeg mest det siste, og er redd for at det er Israel som skal komme til å starte en atomkrig. Landet følte seg sviktet av vesten under sist verdenskrig, da seks millioner jøder ble massakrert. Og nå kan Israel i frykt for hva regimet i Iran skal finne på, komme til å ta i bruk atomvåpen, sier Aril Edvardsen.

Konkurranse

I juli arrangeres det 27 forskjellige kristne stevner i Norge, men Sarons Dal frykter ikke konkurransen.

— Alle arrangerer jo festivaler nå for tiden, så kanskje vi skulle ha kalt oss festival for å være sikret et godt besøkstall, ler Aril Edvardsen, som legger til at alle kristne har felles interesse og mål.

Ledelsen i Sarons Dal anslår at det de siste årene har vært 10.000 forskjellige personer innom festivalen én eller flere ganger. De mest populære møtene har vært besøkt av mellom 2000 og 3000 personer.

Sang og musikk er en viktig del av sommerstevnet i Sarons Dal. Det blir arrangert egne konserter med både pop, viser, country og rock. Selv lover Aril Edvardsen å ikle seg cowboyhatten og delta bak mikrofonen. En av flere konserter blir med Hans Inge Fagervik og Jan Groth fredag 20. juli.

Dugnad

Rundt 300 frivillige deltar under stevnet med alt fra matlaging og kiosksalg til vakthold. Ekstra mange ledere er det behov for til det omfattende barne- og ungdomsarbeidet som tilbys under sommerstevnet. De unge deltar i såkalte «Planeter» som organiserer aktiviteter som passer for de forskjellige aldersgruppene fra to til 16 år. På programmet står både bading, vannski, møter og utflukter.

Årets sommerstevne vil ellers by på alt fra samlivsskole til seminar for menighetsledere og forretningsdrivende. Til sistnevnte er det grunnleggeren av Europriskjeden, Jan Egil Gulbrandsen, som vil holde foredrag.