MANILA: I går ble den nordlige øya Luzon på Fillipinene rammet av det som er regnet for å være den verste taifunen på 11 år. Midt i kaoset var bistandsarbeiderne Thor Carsten Pedersen og Bjørg Marie Stray Pedersen fra Kristiansand

— Klokka 11 i går ble det plutselig helt stille. Trolig var vi da i stormens øye, for like etterpå braket det løs igjen, sier Thor Carsten Pedersen.

— Det var ganske skremmende. Taxisjåføren som har bodd her i 30 år sa han aldri hadde opplevd lignende, fortsetter han.

Hundrevis av hjem er ødelagt, og store oversvømmelser gjør fremkomsten svært vanskelig.

— De har noen enorme reklametavler her nede som er på størrelse med et fire-etasjers hus. Flere av disse ramlet ned, noe som førte til avrevne strømkabler, sier han.

— Det var en av de verste ødeleggelsene vi har opplevd noensinne, sa hovedstadens ordfører, Lito Atienza til lokale medier fredag.

Fadderbarn hardt rammet

Ifølge BBC er over 60 000 mennesker rammet av uværet, og mange er uten strøm og vann.

— Vi har ikke strøm og vann for øyeblikket, men ellers står det bra til. Det er verre med fadderbarna våre og familiene deres. Mange av dem er såkalte "squatters", som bor i skrøpelige hus i nærheten av elver, sier Pedersen.

Misjonsalliansen støtter 10 500 fadderbarn i området, og ifølge Pedersen er rundt 250 av disse berørt.

— Vi prøver å hjelp disse så godt vi kan. Flere av dem har mistet hus og hjem, og vi har nå plassert dem

Taifunen Xangsane medførte vindkast med hastigheter på opp mot 140 kilometer i timen. Til nå er det rapportert at 30 mennesker er omkommet.

Xangsane skal nå være på vei mot den populære feriebyen Danang i Vietnam.

Se bildeserie fra Manila etter stormen.