FARSUND: – Vi beklager dette overfor våre kunder, vi har strenge kvalitetsrutiner for å hindre blanding av bensin og diesel, forteller pressetalsmann Knut Hilmar Hansen i Statoil Norge AS.

Hittil skal fire kunder ha meldt fra om motortrøbbel etter bensintabben. Det var mandag at Statoil Norge oppdaget at det var blandet diesel i en av bensintankene på stasjonen på Vanse.

Nå ønsker de å komme i kontakt med kunder som har fylt 95 oktan bensin på stasjonen i tidsrommet fra fredag 3. juli klokken 15 til søndag 5. juli klokken 16. I en pressemelding opplyser Statoil at de har ringt til alle kunder som lar seg identifisere. Ferietid gjør imidlertid at Statoil ikke har klart å komme i kontakt med 68 kunder, som enten ikke svarer på telefonen eller som har brukt ikke-identifiserbare kort.

24 av kundene som Statoil har vært i kontakt med mandag, sier de ikke har merket noe unormalt etter at de fylte drivstoff på Vanse. 16 kunder har etter avtale med Statoil satt bilen på verksted.

Hansen lover at pumpene nå er stengt, og at de vil erstatte skadene som eventuelt har oppstått.

– De aktuelle kundene vil få tilbud om inspeksjon av motoren på verksted, utbedring av eventuelle skader, og nytt drivstoff. Kundene kan om nødvendig bestille redningsbil og har rett på leiebil. Kostnadene dekkes av Statoil. Ingen kunder skal bli økonomisk skadelidende som følge av denne feilfyllingen, lover Knut Hilmar Hansen.

Statoil 123 på Vanse skal etter planen åpne tirsdag kveld, når bensintankene er tømt og ny bensin er på plass.