ORGELTRAMP: Gard Fossdal Uleberg (8) holdt stø kurs ned orgeltrampløypa som var en av flere poster for barn under vinterdagen. Foto: Frode Lindblom
IKKE NOE HINDER: Brage Takle (9) fra Karl Johans Minne skole på Tinnheia i hinderløype på Sandrip. Foto: Frode Lindblom
SUNN MAT PÅ GRILLEN: Trond Ole Bertelsen (midten) var av arrangøren Midt-Agder friluftsråd innleid som grillmester. Pølser var byttet ut med fisk. Til høyre ses den tidligere toppfotballspilleren Renate Vetnes, nå som folkehelseansatt i Kristiansand kommune og daglig leder i Midt-Agder friluftsråd Per Svein Holte. Til venstre er Vennesla Røde Kors representert ved Lene Jakobsen og Tom Jarle Backstrøm. Foto: Frode Lindblom
MANGE AKTIVITETER: Med ansvar for aktivitet på resept i Kristiansand kommune, Renate Vetnes, har hengt opp et oversiktkart over alle aktivitetene og tilbudene under vinterdagen på Sandrip. Foto: Frode Lindblom
ZOMBIEANSIKT: Hanne (8) og fetter Aksel (5) maler et snøzombieansikt i ulike farger. Foto: Frode Lindblom
OPP OG NED: Det ble mange turer i hoppbakken for Hans Lossius (10) fra Sjøstrand skole. Foto: Frode Lindblom
GØY Å MALE: Eira (4) var beskjeden og ville ikke snakke, men vi antar at snømaling var gøy. Det så slik ut. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: — Jeg var litt usikker på hvor mange som ville komme i dag. Selv synes jeg det var kaldt på Sandrip, sier HR-rådgiver Åse Førland Velle i Kristiansand kommune.

Hun er også leder av kommunens aktivitetsutvalg som ble opprettet for noen år siden.

For andre året var samtlige 6500 ansatte i Kristiansand kommune invitert til familiedag på Sandrip i Vennesla. Det er Midt-Agder friluftsråd (Maf) som står for den praktiske gjennomføringen. Arrangementet er et lavterskeltilbud som er tilrettelagt for fysisk aktivitet.

Håpet på flere

Førland Velle er ikke skuffet over fremmøtet, men hadde håpet at flere kom. Hun er heller ikke sikker på om informasjonen til de ansatte om vinterdagen har vært god nok.

— Jeg anslår det var et sted mellom 250 og 300 fra kommunen her. Jeg telte rundt 80 biler. I fjor var det 350 biler, men da var det også knallvær. I år førte nok været og mye sport på tv til at færre kom, tror daglig leder i Maf, Per Svein Holte.

De som brydde seg minst om antall fremmøtte og kuldegradene, var barna. Aktiviteten var stor på de mange postene som var satt opp rundt Sandripstua. Det var lappesteiking, aking, snømaling, truger og miniskirenn på idealtid for å nevne noe.

Snømaling og skulpturer var en de mest populære postene for de aller minste.

— Vi maler zombieansikt, forklarer Hanne (8) fra Stavanger og fetteren Aksel (5) fra Kristiansand.

Orgeltramp

Like bortenfor var det hopp, orgeltramp og hinderløype for de litt eldre barna.

— Det er gøy å hoppe på ski, forteller Mille Pedersen, til daglig elev på Vågsbygd skole.

På vinterdagen ble det servert grillet fisk og gratis frukt. Fisken erstattet pølser, fordi det er sunnere, kunne grillmester Trond Ole Bertelsen fortelle. Han serverte også kokekaffe.

Som hjelpere hadde friluftsrådet med seg åtte studenter fra Universitetet i Agder. De brukte arrangementet som en del av praksisen ved studiet friluftsliv og naturguiding.