LYNGDAL: – Like før midnatt onsdag kveld ble en 16 år gammel gutt pågrepet. Han er siktet for ran av Mix-kiosken i Lyngdal, sier politiførstebetjent Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Søndag kveld klokka 18.07 fikk politiet melding om at en person hadde truet til seg et pengebeløp i Alleen kiosk. 16-åringen ranet også til seg lommeboka til den ansatte i kiosken.

Lommeboka ble funnet i en bolig i Lyngdal.– Den ble levert til oss, og med god hjelp fra beboeren som hadde hatt besøk av 16-åringen fikk vi pågrepet han, forteller Aas.

Brukte tollekniv

16-åringen innrømmet å stå bak ranet da han ble avhørt.

– Han ville bare ha penger, forklarer han. Gutten var ikke i noe slags krise, og hadde ingen plan for hva han skulle bruke pengene på, forklarer politiførstebetjenten.

Politiet etterlyste en person maskert med hettegenser og skjerf etter ranet. Det finnes ikke overvåkningsbilder av det som skjedde.

– Vi skal avhøre noen vitner til for å få bekreftet hans versjon av det som skjedde. Men vi har funnet tollekniven, klærne og skoene som ble brukt i ranet hjemme hos 16-åringen, sier Aas.

Løslatt

16-åringen ble løslatt etter avhøret.

– Det skal mye til for å holde en 16-åring fengslet. Han vil forbli ute med mindre han er involvert i andre saker før det blir en rettssak ut av dette, sier Aas.

Gutten flyttet nylig fra Oslo til Lyngdal.

– Politiet i Lyngdal har vært i kontakt med ham før, men ikke i forbindelse med alvorlige saker som denne, sier han.