Kroatia ble straffet med tap av ett poeng, en bot på 100.000 euro (drøyt 900.000 kroner) og et publikumsfritt stadion de to neste hjemmekampene av UEFA etter hakekorshendelsen mot Italia i juni.

Nå har Kroatia tatt grep for sine tre siste bortekamper i kvalifiseringen også. Ingen billetter vil bli solgt av forbundet i forbindelse med kampene borte mot Aserbajdsjan, Norge og Malta.

— UEFAs disiplinærkomité var ekstremt nær ved å diskvalifisere oss fra EM, og sa at straffen vi fikk var mer enn en advarsel. Enhver rasistisk hendelse de neste kampene kan bety at Kroatia ikke får delta i EM i 2016, skriver forbundet i en pressemelding.

— Kroatias fotballforbund er oppsatt på å unngå verste mulige utfall. Vi har dermed avgjort at vi ikke vil organisere billettsalg for våre supportere til våre resterende bortekampene, skriver forbundet videre.

Forbundet beklager overfor supporterne med hederlige hensikter, men ønsker å ta signalene fra UEFA på alvor. Kroatene vil nå kjempe for å unngå tribunebråk og rasisme på sine landskamper i framtiden. (©NTB)