MANDAL: Det ble solgt tirsdag ettermiddag til 2,3 millioner kroner.

— Det er gledelig at bygget er solgt, og det tenker jeg nok kommunen også føler, sier eiendomsmegler hos Expo Tom Gabrielsen.

Mandal kommune la det gamle arrestbygget ut for salg i november 2011. Prisantydningen da var på 3,2 millioner kroner. Det fikk ingen til by, og før jul i fjor ble prisen satt ned til 2,69 millioner kroner.

Satt ned

Heller ikke hjalp noe. Derfor ble prisantydningen satt ytterligere ned for noen uker siden til 2,35 millioner kroner.

— Det skapte straks interesse, forteller Gabrielsen.Og mandag startet en hektisk budrunde som involverte tre privatpersoner og to firma.

Budrunde

Det startet med et bud på 800.000 kroner. Så en million kroner, deretter 1,1 millioner kroner, 1,2 millioner kroner, 1,5 millioner kroner, 1,6 millioner, 1,65 millioner kroner, 1,8 millioner kroner, 1,85 millioner kroner, 2,1 millioner og tilslutt 2,3 millioner kroner.

Det var et av firmaene som fikk anslaget, uten at Gabrielsen vet hvilken bransje dette firmaet kommer fra.

Taper 300.000 kroner

I salgsprosessen disse årene har det vært bud på både 2,6 og 2,5 millioner kroner, men dette har kommunen ikke akseptert. Nå godtok de likevel 2,3 millioner kroner.

— Jeg antar at bygget vil skifte eier i løpet av sommeren, sier han.

Arresten, som ble satt opp i 1784, består av tre bygg: Selve Arresten, arrestboligen og verksted. I tillegg er det en bakgård her. Alle byggene er vernet.