OSLO: Torsdag ettermiddag offentliggjorde landslagstrener Stian Eckhoff laget:

1. etappe:Synnøve Solemdal, Tingvoll IL

2. etappe: Fanny Horn Birkeland, Oslo SSL

3. etappe:Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

4. etappe:Marte Olsbu, Froland IL

— Veldig skummelt

— Da jeg fikk spørsmålet fra Stian i går, var det veldig skummelt. Jeg hadde sett for meg første etappe, som jeg er veldig trygg på. Men da jeg fikk spørsmål om siste etappe, fikk jeg nervesammenbrudd. Samtidig tenkte jeg at det er veldig gøy å få den tilliten, og så lenge vi ikke har vært på pallen i verdenscupen til nå i år, har vi ikke noe å tape. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Marte Olsbu.

Sørlendingen har normalt sett være et sikkert kort på 1. etappe, mens Eckhoff har vært bankers på siste etappe. Men til VM-stafetten på hjemmebane, har landslagstrener Stian Eckhoff forfremmet Olsbu til den svært viktige oppgaven, etter sterke prestasjoner til nå i VM, først og fremst i sporet.

- Vår beste i hardt pressede situasjoner

-Marte er normalt vår startkvinne, men hun er i kjempeform og det ville vært sløsing med ressurser å la henne starte for oss. Jeg ser ingen grunn til at hun skal trekke på motstanderne våre. Marte er vår beste jente i hardt pressede situasjoner. Derfor lar vi Marte avslutte., sa Stian Eckhoff på dagens pressekonferanse.

Olsbu ble nummer 12 på sprinten, 16 på jaktstarten og 42 på normalprogrammet. Men i sporet har hun vært blant de raskeste på hver øvelse.

VM-stafetten starter klokka 15.30 fredag.