— Nå er 30 husstander uten strøm i Laudal i Marnardal. Der var det over 200 for halvannen time siden, på grunn av et tre over linja. Så nå har vi trolig greid å forsyne de fleste av våre kunder der via omveier. Vi har folk på stedet som retter feil nå, sier Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi.

I tillegg er 84 kunder uten strøm like ved, i Tryland i Marnardal. Der oppsto feilen klokken 16.40, så Agder Energi er fortsatt i gang med feilsøking der oppe.

— Trolig er det et tre som har falt over linja også der. Vi har jo mannskaper i nærheten der fra før, så jeg vil tro at det blir rettet opp ganske raskt, sier Altmann.

Han kan melde om at vindtoppen skal være forbi når klokka er 17.25. — Det er bra med vind i fjellet, men det er likevel bare småtteri i forhold til vinden de har på Vestlandet. I Hordaland er flere tusen kunder uten strøm, sier Altmann.

372 var uten

Tidligere på ettermiddagen var situasjonen verre på Agder.

Klokken 15.30 var 372 personer uten strøm i Agder.

Et strømbrudd i Sveindal i Audnedal fører til at 53 husstander er uten strøm. I Laudal var 312 husstander rammet av strømbrudd, men ved 16.20-tiden var tallet nede i 114. ## Strømløse i et døgn

— Årsaken er at det har falt et tre over strømlinjene på to steder. Vi har folk på begge stedene, sier kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Agder Energi til Fædrelandsvennen.

I over et døgn var sju husstander i Lindesnes uten strøm. De fikk den tilbake ved 16.20-tiden fredag.

— Det var ei diger eik som hadde falt over strømlinja der ute, forteller Altmann.