— Det er lett å kjøpe eiendom når man kan bruke andres penger, sier ordfører Arne Thomassen, og legger til:

— Takk til alle. Dette vil tjene Lillesandss innbyggere i mange generasjoner. Jeg er dypt takknemlelig for samarbeidet.

Slåttholmen sto i 12,5 millioner kroner.For to uker siden la Lillesand kommune inn et bud på 7 millioner kroner. Like før fristen utløp klokken 15 torsdag ble budet akseptert av selgerne.

Flere bidragsytere

Miljødirektoratet stiller med 3,5 millioner kroner. Sparebanken Sør gir en halv million, Grandal Trevare én million, Lillesand Sparebank én million og Aust-Agder fylkeskommune én million kroner.

— Slåttholmen har to fine hytter, og vil bli et fantastisk utfartssted for byens befolkning og allmennheten. Vi har allerede en driftsplan på plass og et samarbeid ,med speideren og Lillesand motorbåtforening, forteller Thomassen.

Han sier befolkningen og næringslivet i Lillesand har stått sammen i kampen for å få Slåttholmen.

- Paradis

— Bidragsyterne ser hvor viktige oppkjøpene vi gjorde på 50- og 60-tallet har vært. Nå tenker vi femti år framover. Da vil denne holmen bety veldig mye for allmennhetens muligheter i skjærgården. Det skal bli et paradis for alle, sier Thomassen, og minner om at Lillesand kommune fra før har Skauerøya og Saltholmen.

— Dette er virkelig en stor dag for Lillesand, sier ordføreren. Ordfører Arne Thomassen takker i en epost alle som har deltatt i arbeidet med å gjøre handelen mulig.

Slåttholmen har vært eid av et sameie av omlag 30 arvinger fra inn- og utland og har vært til salgs en tid. Den er bebygd med to hytter og ligger svært sentralt i Blindleia, like ved Skauerøya som allerede er friluftsområde.