— Vi merker helt klart at dyrebabyer appellerer til folk, sier kommersiell sjef Morten Skraastad ved Dyreparken i Kristiansand.

Det skjer stadig at noen av dyreparkens mange dyr føder, og akkurat nå er det dyrebabyer hos for eksempel både grisene og geitene i Barnas Afrika. Arve Tørring (6), Even Tørring (8) og Sandra Josefine Eldnes (8) fra Steinkjer kommer tett innpå dyrene.

— Gjestene våre forteller ofte at de setter pris på hvor nære man kommer dyrene her. At barna kan komme helt innpå og klappe dyrene, sier Skraastad.

Men spesielt populært er det når et av parkens store dyr får barn.

— Babyfødsler og dyrebabyer i flokker er veldig populært blant gjestene våre. Pr. nå har vi ikke det hos oss, men når vi får det, forteller vi selvsagt både våre gjester og media om dette, sier han.

Les også: Historisk revekull født i Dyreparken

Høye besøkstall

Likevel er det fulle hus i Dyreparken om dagen.

— I løpet av juni har vi hatt 20.000 flere besøkende enn tidligere. Noe av dette kan nok skyldes den flotte sommeren, men vi tror at de nye gepardene også har bidratt til at folk har lagt turen til parken, sier markedssjef Anniken Bjørnstad Schjøtt i Dyreparken.

I løpet av juni har vi hatt 20.000 flere besøkende enn tidligere.

For årets store nyhet, gepardvalpene som kom da sesongen startet for fullt i vår, er et trekkplaster. Interessen for gepardene har vært stor siden anlegget åpnet i slutten av mai. 2500 besøkende var til stede på åpningsdagen for å se på de raske dyrene. De tre yngste gepardene, Kito, Kasi og Asante var halvannet år gamle da de kom til parken. Eldstemann Kero er ni år gammel. Dyrene har funnet seg godt til rette på det 13 mål store tomten i parken.

I 2013 kom to ørkenrever til Dyreparken. De har fått fem valper i 2014.

— Våre nye geparder trives godt i Dyreparken. Vi er nå godt i gang med aktivisering og hver dag har vi dyrepresentasjon hvor gepardene får vist frem farten sin, sier Bjørnstad Schjøtt.

Verdens raskeste pattedyr kan oppnå en fart på hele 112 km/t.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ørkenrever

Våren og sommeren er høysesong for dyrefødsler, ifølge Bjørnstad Schjøtt, og det er alltid spennende for dyrepasserne og for gjestene.

— I fjor kom to flotte ørkenrever til Dyreparken. De har fått fem valper i år, men de vokser fort og er nå neste på størrelse med foreldrene.

Ørkenreven, som er den minste av reveartene, er en liten nord-afrikansk rev som er godt tilpasset livet i ørkenen.

De bruker de store ørene, som kan bli mellom 10 og 15 centimeter lange, til å finne byttedyr som

Dyrebabyboom

I Givskud Zoo i Billund i Danmark har det vært en regelrett dyrebabyboom på forsommeren. Hele 23 ulike dyr har reprodusert det siste halve året.

De aller siste tilskuddene i parken denne våren er blant annet alpakka-, kamel- og eselungene.

— De fleste av parkens dyrearter får unger hvert år, akkurat som de ville gjort i naturen, sier markedskoordinator Bente Sønderby fra Givskud Zoo.

— Løveunger, gorillaunger og girafføl er alltid populære blant gjestene. Men også ulveunger og berberape-unger er godt likt.

Om babydyrene har noen stor betydning for parkens gjester er derimot vanskelig å si, men de blir gjort oppmerksomme på dyreungene via parkens hjemmeside.

— Dermed kan gjestene kikke etter dyreyngene. Men vi kan ikke si om det gir x antall tusen ekstra besøkende i en sesong.

Dyreparken ble grunnlagt i 1969 som Løveparken, og hadde som navnet tilsier kun løver. Men etter et år med dyrenes konge som attraksjon har parken utvidet med diverse dyrearter, og i dag teller bestanden rundt 70 ulike arter.