KRISTIANSAND: — Vi kommer til å være i dialog med politiet før studiestart. Det har vi også vært tidligere hvis det har vært behov for det, sier Tor A. Aagedal, direktør ved Universitetet i Agder.

Han sier at et mulig tiltak kan være at det er politi til stede ved studiestart. Da er det mange arrangementer på universitetsområdet.

Mandag formiddag skal universitetet også gå gjennom sine beredskapsplaner i forbindelse med terrortrusselen mot Norge. Det skjer etter pålegg fra Kunnskapsdepartementet.

Opprettholdt

På en pressekonferanse søndag, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland at terrortrusselen mot Norge er noe redusert. Beredskapsnivået blir likevel opprettholdt både på Kjevik og i Kristiansand havn.

— Vi opprettholder samme beredskap inntil Politidirektoratet beordrer en endring. Det har de ennå ikke gjort, sier Ingrid Mæhre, fungerende stabssjef ved Agder politidistrikt.

I Kristiansand havn har mannskap vært ute hele døgnet gjennom helga.

— Vi har hatt bemanning ved alle porter og har hatt båter ute 24 timer i døgnet. Det er vesentlige ressurser som trengs når man skal øke sikkerheten og samtidig vil opprettholde en så normal drift som mulig, sier Thomas Granfeldt, driftssjef i Kristiansand havn.

Politiet understreker at situasjonen pr. nå ikke medfører krav om ID-dokumentasjon utover det som kreves i en normalsituasjon, og at de som er på reise ikke skal bekymre seg for å få komme tilbake til Norge.

Les også: Terrortrusselen redusert

Sikkerhetstiltak

Ved universitetet blir det neppe aktuelt å sette i verk noen tiltak før de har hatt en runde med politiet.

De nøyer seg foreløpig med en gjennomgang av beredskapsplanene etter at de fikk denne meldingen fra Kunnskapsdepartementet torsdag i forrige uke:

«Departementet ber alle universiteter, høyskoler og underliggende virksomheter om å gjennomgå eget beredskapsplanverk og vurdere behovet for tiltak. Vi ber om tilbakemelding fra samtlige institusjoner om at de har gjennomgått sitt beredskapsplanverk og hvilke tiltak som eventuelt er besluttet eller iverksatt».

Les også: