— Den jegeren som ikke ser at et dyr bærer en klave med en radiosender bør foreta en synstest. Likevel ble det skutt et radiomerket dyr i Bygland i fjor, og på Hardangervidda har det de tre siste årene blitt skutt 17 radiomerkede rein, sier Tor Punsvik.

Det er strengt tatt ikke straffbart å skyte et radiomerket dyr, men Tor Punsvik ber jegerne innstendig om å la være. Han viser til at det koster 50.000 kroner å radiomerke et dyr. Det som er enda verre er den verdifulle informasjonen om dyrenes trekkruter og adferd da vil gå tapt. Dersom noen jegere mot formodning likevel skulle komme til å skyte et radiomerket dyr, bes de melde ifra om dette til viltoppsynet.

Da jegerne som i fjor skjøt til sammen sju radiomerkede simler på Hardangervidda ble spurt, svarte de fleste at de hadde sett radiomerkingen, men likevel valgte å skyte.

Det er til sammen gitt til sammen 4102 fellingstillatelser på villrein i de tre villreinområdene som omtales som Setesdalsområdet. De er fordelt på 2390 dyr i Setesdal Austhei, 1612 i Setesdal-Ryfylke og 100 i Våmur-Roan.