Pardeshi Sainla trekker pusten:

— Nepal, India, Burma, Vietnam, Mosambic, Kongo, Nigeria, Ghana, Paraguay, Colombia, Mexico, Mongolia... Det er umulig å holde følge når nepaleren i en rasene fart ramser opp alle de 106 landene han har krysset på sykkelsetet den siste ti årene. Oppsummeringen han gir etterpå er noe lettere:

— 40 land i Asia, 39 land i Afrika, ni i Sør-Amerika, 11 i Nord-Amerika og hittil sju i Europa, sier Sainla som onsdag ankom Arendal.

Forsøkt kidnappet

Og hvorfor gjør han dette? Svaret er enkelt:

— For fred! Sykkelen er bare mediet jeg bruker for å spre budskapet om fred og harmoni i verden, forteller Sainla.

Blant de minst fredfulle landene han har besøkt nevner han: Indonesia, Thailand, Pakistan, Afghanistan og Iran. Og selv om han kommer med budskapet om fred har ikke det hindret han i å oppleve det motsatte.

— Jeg har blitt forsøkt kidnappet et par ganger. En gang i Liberia, og en annen i Colombia. Da kom jeg i trøbbel med en lokal terrorgruppe. De ville ta meg inn i bilen deres så jeg løp fra alt jeg eide og kom meg så vidt unna dem, forteller han.

153 land innen 2017

Han kom inn til Norge fra Sverige. Først til Oslo, og så til Kristiansand og Arendal denne uka. Allerede torsdag drar han videre til Stavanger. Etter det står Bergen og Tromsø for tur.

— Hvis det er vanskelig å komme seg fram på sykkel, eller avstanden er så stor har jeg noen ganger måtte reise med tog eller buss, innrømmer Sainla.

Lengst tid har han likevel brukt på sykkelsetet, og hovedtanken er:

— Hvis ikke sykkelen kan bære meg, bærer jeg sykkelen..

Det kan hende at nepaleren må ta toget litt i Norge, ettersom målet de neste tre månedene er å legge bak seg ytterligere ni land.

— Etter Tromsø drar jeg over til Finland, så Estland, Latvia og så resten av Sør-Europa, forteller han.

Målet hans er 153 land innen 2017.