FARSUND: — Vi rykket ut kjapt etter at vi fikk melding rundt klokken 10. Da vi kom fram, sto huset i full fyr i loftet, sier Jon Inge Aasen fra brannvesenet.

Brannvesenet drev ved 12.45-tiden etterslukking på stedet.

— Det var relativt utbrent innvendig. Jeg tror brannvesenet kommer til å være der en stund, sier Kjell Jørgen Ribe, alarmsentraloperatør ved 110-sentralen til Fædrelandsvennen.

- Ødeleggelsene vil bli veldig store

Jon Inge Aasen opplyser at det i tillegg til politi og ambulanse var 15 brannmenn på stedet. Brannvesenet rykket ut med tankbil, brannbil og lift.

— Det var ingen mennesker inne i boligen. Huseier er til stede her nå, opplyser Aasen og fortsetter:

— Det var veldig god fyr på huset da vi kom. Ødeleggelsene vil bli veldig store. Men vi har kontroll på brannen, og den kommer ikke til å spre seg til andre bygg i nærheten, slik den kunne gjort om vi ikke hadde vært her.

Krevende å kvele flammene

Aasen anslår det halvannet etasje store trehuset til å være på rundt 100 kvadratmeter. Det er et eldre hus fra 1900-tallet, og det har vært restaurert i nyere tid.

— Det byr på noen problemer for oss, ettersom flammene trenger seg inn i hulrom i huset. At det er fire minusgrader ute, gjør det også til en utfordring å få slokket flammene.

Også politiet har vært på stedet mandag.

— Huset brant stort sett helt ned. Det var ingen personer i huset. Vi vet ikke hva som er årsaken, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Tekniske undersøkelser vil bli gjort senere.