KRISTIANSAND: — Jeg er overbevist om at de skal få komme seg på ferie, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving.

Økonomisk trøbbel

Fredag har det gått mange rykter om flyselskapet Orbest, som flere norske charterselskap bruker for å frakte passasjerer til Syden. I helgen skulle selskapet hatt to flyvninger fra Kjevik, til Gran Canaria på lørdag og til Tenerife på søndag. Fossum i Ving bekrefter at de har fått informasjon om at Orbest har problemer. Men deres opplysninger sier at det ikke er konkurs.

— Vi har fått beskjed om at de er i en økonomisk restrukturering. Våre opplysninger sier at de ikke skal fly lørdag og søndag, sier Fossum. Et fly fra Orbest med Ving-reisende lettet imidlertid fra Rygge fredag ettermiddag.

Likevel tror hun ikke solhungrige og vinterferierende sørlendinger blir stående i avgangshallen på Kristiansand Lufthavn, eller ved de andre norske flyplassene.

— Nei, vi har en veldig god flightavdeling som er vant til å håndtere denne typen utfordringer. De klarer helt sikkert å finne et annet flyselskap som kan fly for oss, sier Fossum.

Får beskjed

Hun sier at alle berørte passasjerer vil få beskjed på SMS dersom det blir endringer. Hvis de ikke hører noe fra reiseselskapet sitt, så går det et fly på avtalt tid.

Fossum sier at de nå i første omgang jobber med å løse helgens flyvninger. Hva som skjer videre er ikke klart.

— Situasjonen er veldig uavklart. Derfor får vi ta det som kommer i neste uke, sier Fossum.

Orbest er samme selskap som hadde et fly som skled av rullebanen på Kjevik for få uker siden.